Andet

Jordnøddesauce:

6 personer

1 glas jordnøddesmør, crunchy eller almindelig.
2 fed hvidløg
4 spsk. tahin
rapsolie
2 løg
3 cm frisk ingefær 
2 små økocitroner
sambal oelek (chilipasta)
salt og sukker


Varm et par spiseskefuld rapsolie i en gryde. Hak løgene fine og svits dem i olien og glaser dem. Kom en stor spiseskefuld sukker ved. Hak hvidløget meget fint og tilsat. Riv skallen af citronerne og gem. Pres saften af citronerne igennem en sigte direkte ned i gryden. Kom 1 tsk. chilpasta ved. Riv ingefæren fint på råkostjernet og føj til. Rør godt hele tiden. Tag gryden af varmen og tilsat jordnøddesmør og tahin. Varm godt igennem for svag varmen imens du giver saucen den rette tykkelse ved at spæde op med kogende vand.

Smag til med salt, chili, sukker, citronskallen og eventuelt lidt, meget fint hakket syltet ingefær.

Spises sammen med hvide eller brune ris og chutney eller bærrelish.
Som kød anvendes kylling eller svinemørbrad som er grillet på pinde eller stegt i store tern.
Som salat synes vi at det er delikat med bønnespirer, al dente bønner og hakkede kogte æg. For farvens skyld tilsætter vi strimlede, lynstegte, søde, røde peber.
 

Saucen er frysegnet.

Del siden