Amerikaner lørdag

Chivas, den fem måneder gamle chihuahua, er maskot for 'California Dreameres'. (Foto: Berit Aagesen).

'BRÆNDSTOF' I SMEDENS HAVE

Pitstop til amerikaner-bilerne

Lørdag 12. maj 2012 kl: 16:15

Smedens Have i Udsholt åbnede tidligt lørdag formiddag, for amerikanerklubben 'California Dreameres' havde meldt deres ankomst for at 'tanke op', inden næste stop var Tisvildeleje, hvor 300 amerikanerbiler i løbet af formiddagen samledes for at deltager i 30 års jubilæet i det traditionsrige 'Turtleball Run and Meet' arrangeret af American Car Club.

Af Berit Aagesen

UDSHOLT: Det var dog ikke brændstof til de tørstige biler, der skulle tankes op, men de omkring 40 bilglade ejere og passagerer, der skulle forkæles med en rigtig American Breakfast. Smedens datter, Marleen Hansen, stod for arrangementet og hun ved, hvad bil-folket kan lide, for hun har i mange år været bidt af livet omkring amerikaner-bilerne.

Amerikaner-bilerne studeret nøje. (Foto: Berit Aagesen).

Som altid er der nye og spændende ting i den lille idylliske have, hvor alting begynder at springe ud og blomstre. Smedens Ellen er meget stolt af pileflethuset, som ser ud til at trives med nye lysegrønne skud. Hun glæder sig til det bliver helt dækket af blade, så børnene kan lege i huset, når de har beundret de store kaniner og hønsene.

Den lille gårdbutik bugner af spændende ting og sager, så værtindegaven eller mors dags gaven vil ikke skabe de helt store problemer at finde her. Der er dog også tænkt på manden der har alt, for smeden laver dejlig snaps og sennep.

Efter en times tid var det på tide at fortsætte turen mod Tisvildeleje. Om der bliver andre stop undervejs er ikke utænkeligt. De fleste af de store biler skal nemlig have noget for ulejligheden og kører på en 'god' dag seks km på en liter, kunne ejeren af en flot Lincoln Continental berette.

Om det er osen eller larmen der er medvirkende til fascinationen af disse store biler, skal være usagt, men flotte og imponerende er de, og om Chivas, den fem måneder gamle chihuahua hellere ville have været hjemme i sin varme kurv, melder historien intet om, men når man er gruppens maskot, må man gøre noget for sagen. Han sagde da heller ikke et kny, da han sammen sine forældre drønede ud ad Udsholtvej.

Smedens datter, Marleen Hansen, har i mange år været bidt af livet omkring amerikaner-bilerne. (Foto: Berit Aagesen).

Klar til afgang fra Udsholt - først til den store samling på Tisvildeleje p-pladsen og derfra i det store optog til Amager, hvor ACC har træf. (Foto: Berit Aagesen).

Amerikanerklubben 'California Dreameres' havde meldt deres ankomst for at 'tanke op', inden næste stop var Tisvildeleje. (Foto: Berit Aagesen).

Smedens Ellen er meget stolt af pileflethuset, som ser ud til at trives med nye lysegrønne skud. (Foto: Berit Aagesen).

Trængsel i Udsholt, da 'California Dreameres' gjorde holdt. (Foto: Berit Aagesen).


Del siden