Smedens sunde søndags smoothie

6 personer

1 liter mager økoyoghurt
300 gram frosne solbær
2 cm frisk ingefær
rørsukker efter behov men ikke for meget
4 spsk honning
frisk citronmelisse til pynt

Tø bærene lidt op men ikke helt.
Blandt sammen med yoghurten, sukker og fint revet ingefær.
Server i glas med et par blade citronmelisse og en lille kande meget varm honning ved siden af. Honningen hældes over af den enkelte, lige inden man spiser smoothien.

Dessertsmoothie 

6 personer

en god portion frosen eller frisk rabarber
6 cox orange æbler
sukker efter smag
2 vanillestænger
1 økocitron
1 kg mager græsk yoghurt
blade af citronverbena

Tag kernehuset ud af æblerne og skær dem i mindre stykker. Tag den friske eller frosne rabarber og kog sammen med æblerne, sukker og den ene flækkede vanillestang til det er næsten mør. Blend til pure. Lad det køle af til det er meget koldt.
Rør yoghurten op med revet citronskæl, sukker og kornene af den anden stang vanille.
Kom det lag på lag i høje glas.
Pynt med små blade af citronverbena.



Del siden