SMEDENS HAVE

Det som jeg, hele vinteren, har gået og glædet mig til og håbet på, er nu næsten blevet en selvfølge. Hver tidlige sommermorgen går jeg en tur i vores dejlige have, uden at fryse. Ingen ekstra trøje på, ingen våde fødder, ingen vind.

Billedresultat for blote voeten in het gras

Kun sol, sommer og fuglefløjt. Som en dejlig drøm, men samtidig en smule skræmmende. For det er da lidt mærkeligt ikke. Haverne og ikke mindst vores stakkels landmand sukker efter vand. 

Så dermed er man lige pludselig lidt ambivalent, i forhold til det skønneste sommervejr. Vinterbaderne klager over at vandet er alt, alt for varmt og vi havemennesker kan finde på at ærgre os over at roserne afblomstrer for hurtigt og hvad ved jeg mere. 

Billedresultat for rose fruhlingsduft

Så nu har jeg lavet en aftale med mig selv.

 

Jeg vil nyde det, bare nyde det, så længe det varer. Uden dårlig samvittighed overfor landmandene. Sorry boys. 

Billedresultat for
 brocante gieters

Vi har faktisk ikke set en eneste dræbesnegl.

Billedresultat for dræbersnegl

Hurra. Til gengæld vrimler det med lus, spindemider og andet kryb. Heldigvis har vi mange småfugle, som har slået sig ned i vores mange redekasser. Så vi kan blære os med biologisk skadedyrs bekæmpelse og fuglen har en fest. 

Billedresultat for nestkastje met een pimpelmees

Fordi det er så tørt, så har jeg stillet fade og småbaljer med vand, strategiske steder i haven. Til en hurtig redningsaktion, når en plante tørster og til stor glæde for alt som flyver og summer rundt. 

Billedresultat for vogelbad

Når jeg kommer hjem fra job, ved jeg ikke bedre end at pusle rundt i haven eller det lille væksthus. Gerne med en stribe høns og vores gamle Storm i hælene. Mit arbejde i psykiatrien taget i betragtning, strejfer det mig ofte at vi burde fokusere meget mere på naturen, som et led i behandling og lindring af sårede sinds og sjæles kvaler. For ingensteds finder jeg min sindsro som i haven! Nå jo måske ved vandet. Men så kun meget tidligt ved solopgang, når verdenen er ens egen. 

Billedresultat for brocante tuin

Jeg har lige læst Troels Kløvedals seneste bog. "Alle mine morgener på jorden", som jeg varmt kan anbefale. Han er vel nok et inspirende menneske og det er hans skyld at jeg endnu oftere står meget tidligt op, for lige præcis at nyde det sprøde og menneskestille ved en tidlig morgenstund.

Billedresultat for alle mine morgener på jorden 

Jeg elsker i det hele taget at læse og har altid et par bøger i gang. Hvor er jeg taknemmelig for at der hele tiden er nogen, som bliver ved med at skrive og som har noget på hjertet de gerne vil dele med os andre. At der til stadighed er spændende og interessante ting at fortælle om. Tænk hvis vi løb tør tanker, drømme og fantasi. Så døde vi lige så sikkert som hvis bierne forsvinder. Så vi må passe på både dem og hinanden. Ikke sandt? Samt på så meget andet.  

Billedresultat for bier

Inden længe holder jeg sommerferie. Den skal bruges til at nyde alt det vi har gået og knoklet med de sidste måneder. For du godeste, vi har haft travlt. Nu mangler vi kun at få revet det gamle hønsehus ned og få banket et brændeskur op på samme fundament. samt studset trøerne en smule og flyttet brændet under tag. Vissevasse. 

Billedresultat for brænde

Så skal samtlige høns bo i de to nye hønsehus og det bliver interessant at følge hvordan det går. For har man høns så giver udtrykket "hakkeorden" pludselig mening. Høns er virkelig slim til at mobbe. For ikke så forfærdelig længe siden fik vi tre ekstra høns. dem som lægger turkisfarvede æg. Ren Anthon Berg.

Billedresultat for høns fra bangs

Den ene af disee høns var hvid og hun blev mobbet. I starten fik hun kun lov til at være ud sammen med de andre høns, under opsyn. så kunne vi skride ind når bataljerne blev for voldsomme.

Billedresultat for hvid høne

Pludselig var det overstået og også for høns gælder udsagnet; det som ikke slår dig ihjel, det gør dig stærker. For hun er blevet en sej madamme, som ikke stiller oåp for bollemælk. Samtidig er hun utrolg nysgerrig og jeg finder hende jævnligt på opdagelse på ikke hønsegnede steder. Hende skal vi nok få det morsomt med. 

I øjeblikket får vi mellem 10 og 15 æg om dagen. Nogle med to blommer. Så æg sælges her, så længe lager haves. 

  

Billedresultat for høns fra bangs Billedresultat for høns fra bangs

De første par småmøbler, en lille kmmode og en piedestal er nu blevet malet med vores nye kalkmaling og efterfølgende vokset. I eal beskedenhed synes jeg at de er blevet meget fine og det er en fornøjelse at male med kalkmaling. Samtidig er jeg meget glad for de doucefarver, en smule almueagtig. 

 Billedresultat for Vintage paint fra Jeanned'Arc Living Billedresultat for Vintage paint
 fra Jeanned'Arc Living 

Billedresultat for møbler med kalkmaling

 

 

Denne weekend bliver det vist meget varmt igen. Men husk at vi har dejlig koldt hjeemlavet rabarbersaft, hjemmebagt kage, høns der kan fodres og kaniner som kan klappes. Apropos kaniner har vi fået en ny hankanin, som hedder Povl, med enkelt-v, om vi må bede. Han har lige haft damebesøg, så forhåbentlig får vi famileiforøgelse sidst i denne måned. 

Hilsen fra Smeden og konen.

 

Billedresultat for smedens have