SMEDENS HAVE

 Billedresultat for marjolein bastin

Tegning af Marjolein Bastin

 

Nu starter vi med at fodre de vilde fugle. Det har ikke været ndvendigt før nu, for der har været så rigelig at finde. Men når temperaturene stabilt er tøt på frysepunktet om natten, så vil vi gerne gøre livet lidt lettere for dem. Det er det man kalder en win/winsituation, fordi det giver os mulighed til at nyde det liv det afsted kommer. Solsorterne er der allerede i store tal, fordi vi har ladet masser af nedfaldsæblerne ligge. Enkelte græskar ligger og er på vej tilbage til naturen og byde derved på masser af mad. På gårdpladsen holder flere gærdesmutter til og både rødkælk, musvit, spurv, mejse og spætmejse ses dagligt. Når jeg kører på torvet i denne uge så er det blandt andet for at hente en stor sæk kokosnødder. Så kan der igen laves fyldte kokosnødder. Og mejseboller. Det er guf for en med fjer på. 

Jeg elsker fredag aftener, hvor der er ro på. Arbejdsugen er slut..., nu gælder det weekend og nærvær. Smeden og jeg har hentet masser af gran, spritfrisk. Buksbum, ene, trollegrene og gran-og lærkekogler. Der dufter af Jul, hvadenten vi kan llide det eller ej. Men det kan jeg. Pigeonæblerne er i modsætning til sidst år, virkelig smukke og helt igennem røde.

Billedresultat for dennegroen

Vi har de sødeste hornvioler, små cypresser og citroncedertræer. Samt de første hyacinter.  Lidt tidlig måske, men vi kan ikke lade være fordi vi elsker allesammen duften.

Billedresultat for hyacinter dekoration

 

Syndt for dem som ikke kan tåle den fordi det har jeg nemlig en veninde som ikke kan og hun ærgrer sig. Rosmarinhjerter, kæmpefugemelk , plectrantus og andre sjældenheder står hist og pist.

Billedresultat for grijs met witte kat

Har du nogensinde set en fugl jagte en kat. Det kan du opleve her i Smedens Have. Vores to nu voksne kyllinger. Hr. og Fru Næbvis elsker nemlig kattemad. "Vores" halvvilde katte fodres på en af de store kaninbure i baghaven. Det sådan de vil have det. Men høns er ikke dumme, de ved lige nøjagtig hvornår der er mad. Og så går den vilde kattejagt. Så nu står Smedens kone vagt. Således er roen genskabt. Men de holder nøje øje, de fjerede terrorister. 

 Billedresultat
 for dværghøns

 Smeden er lappet sammen og hjemme. Det går ikke så ringe endda, selv om det gør nas henover gårdspladsen med skruer og krykker. Seje smed. 

Billedresultat for krykker

Vi har haft et par dejlige weekends, hvor der blev skåret mere end 50 græskarlygter, men nu er nisserne for alvor flyttet ind. Sidst i novembermåned, nærmere betegnet den 25 og 26 november har vi kransebinde weekend. Her kan du blive inspireret og lave din egne kranse. Til advent, til døren eller en hel tredje udgave. Som altid er der ogå miulighed for at bestille adventskranse og dekorationer. så længe smedens kones tid rækker. 

 

 

Billedresultat for kabouters rien poortvlietBilledresultat for adventskranse 2017

 

Billedresultat for kerstkransen 

Vi har nu igen masser af friske grøntsager.

Porrer, rød-og grøn spidskål, savoykål, hvidkål, blomkål, verdens bedste gulerødder, rødbeder, glaskål, kartofler, løg, sorte spooky ræddiker, røde belle de boskoop, conferancepører, tomater og granatæbler. 

Billedresultat for kål

 Denne weekend serverer vi hvidkålsuppe med et strejf af kanel og friskrøvet ingefær. En rigtig vintersuppe, med masser af saft og kraft. 

Billedresultat for rien poortvlietRien Poortvliet

 

 De første morgenture med kolde fingre og vinterbegejstrede hunde er blevet gået. Forleden var taget dækket af rim og luften var sprød som en nybagt kiks. Pandelampen skal findes frem for du godeste, sikke solen står sent op. Den syvsover.

Billedresultat for efterårsløv

Er det ikke flot derude. Vor Herre maler med den farverige pensel i disse dage og jeg tror at et menneske aldrig bliver for gammel til at sparke frydefuld i nedfaldsbladenes tykke tæppe. 

Billedresultat for efterårsblade, nedfaldBilledresultat for vanter

Billedresultat for duftpelargonier

Man skal huske at leve og nyde livet mens man har det. Selv om det måske lyder som en kliche, så er der i den grad noget om det. For livet kan være en skrøbelig størrelse. I de år jeg er kommet på Grøntorvet har jeg ofte handlet med Jeppe. Han var ekspert i duftpelargonier, vedbend og dyrkede de nyeste farver petunia.

Billedresultat for petunia

 

Jeppe var et musisk menneske, lidt en hippie, med hollandske aner og talte om kvinder med navne som Aaf og Neel. Vi diskuterede om hashen skulle frigives og børneopdragelse. Vi delte begejstringen for duftpelargonier og sjældne planter. Jeppe var med til at gøre turene til Torvet til en oplevelse. Jeppe døde for nogle uger siden og jeg kommer til at savne ham. 

Billedresultat for autumn leaves

Kig ind og nyd haven og hyggen på Udsholtvej 32 med os.

Livet er for kort til andet end at være god ved hinanden, ikk' sandt.

Billedresultat for kabouters rien poortvliet

Smeden og konen